Havenhuis 2

van Antwerpen

Voor het aanduiden van de ontwerper werd een architectuurwedstrijd uitgeschreven.Van ruim de 100 kandidaten werd er 5 weerhouden. Een van de voorwaarden was dat de als monument beschermende kazerne moest behouden blijven.

Het project van de Iraakse-Britse Zaha Hadid  werd door de jury verkozen, ze overleed  evenwel een zestal maanden voor het beëindigen van de werf in 2016. Als eerbetoon vindt je het gebouw op het Zaha Hadidplein.

google maps

Wanneer we het gebouw uit een andere hoek bekijken, ziet het er zo uit.

DSC_0118-001

 

DSC_0115-001a

 

DSC_0112

 

DSC_0111-002a

 

DSC_0110a

 

DSC_0108

De ingang van het havengebouw vindt je aan het atrium ( de overdekte binnenkoer )  van het oude deel.

DSC_0026a

 

DSC_0104a

Het bezoek gebeurt onder leiding van een gids. Als individueel bezoeker moet je wel tijdig reserveren.  we konden er een verdieping in de kazerne bezoeken, alsook de vijfde en de negende verdieping in de nieuwbouw..Volgende keer bekijken we de burelen en het uitzicht over het havengebied.

wordt vervolgd

 

 

Advertenties

51 gedachten over “Havenhuis 2

 1. on a une journée avec du soleil puis des nuages d’orages , sombres quelques gouttes puis le soleil revient …..

  mais on arrive pas a 20° ….

  la ville est calme les “richards” sont tous partis en we prolongés

  et les enrhumés des foins restent chez eux …les parcs sont tranquilles pour balader les chiens.

  bon après midi

  bisous et a demain

  Like

 2. Ik zie dat de meningen hier verdeelt zijn over deze moderne architectuur op het dak, maar vind het zelf niet zo erg mooi. De glazenwasser heeft hier wel volop werk eraan om het te reinigen. Duur grapje vast ook.Je hebt het wel mooi in beeld gebracht.

  Like

 3. fijn dat je het ook binnenin kon bezoeken , lijkt me wel meer aan te spreken met wat ik zie dan zo vanop het dak
  Alhoewel al geglinster me dan wel ook weet te bekoren.

  Like

 4. Goede morgen Willy en een fijne donderdag gewenst.
  Goed dat jij er zoveel informatie bij zet zo weten we wat we zien op je mooie foto’s en hoe dit gebouw tot stand kwam. Bedankt voor je lieve wens hoor!

  Like

 5. Je foto’s zijn echt kunstwerkjes!! Dat is een gebouw om met een gids te bezoeken! Die kan je zoveel vertellen over de voorgeschiedenis en de gedachte die Hadid wilde overbrengen. Weet je dat zij ook een plan getekend had voor een nieuw treinstation in Heist? Het was zo futuristisch en zo groot dat ook een beschermde hoeve in de omgeving moest verdwijnen. Dat is dus niet doorgegaan!

  Like

 6. demain je suis coincée ici sinon je serais allée à Leuven!!
  mais je vais bien trouver un jour pour y aller!
  j’ai toujours aimé cette ville ….
  même si j’aligne pas deux mots de flamand….

  Like

 7. Bonjour Willy c’est très impressionnant cette édifice mais je n’en suis pas fane du tout mais des très belles photos bonne journée bisou Claudine Daniel

  Like

 8. ah oui Willy , superbe suite ou l’on voit les détails ! c’est incroyable ces constructions !! , on a la cité du vin à Bordeaux qui est faite dans le même système de barre et vitres !! belles photos !!! belle journée a+

  Like

 9. Great photos captured here!! It’s interesting to note that when looking at the building from this perspective, that the design seems more palatable and not as overwhelming. How unfortunate that the architect died before the project’s completion.

  Liked by 1 persoon

 10. Waarschijnlijk is het uitzicht vanuit de nieuwbouw het mooiste dat dit gebouw te bieden heeft.Neemt niet weg dat sommige foto’s echt heel mooi . Toch wel jammer dat het bovendeel van oude gebouw niet meer helemaal zichtbaar is.

  Like

 11. Deze foto’s geven een heel ander beeld, heeft wel iets weg van het tweede kamer gebouw van de Nederlandse regering. Hans

  Like

 12. vu du dessous c’est un peu “écrasant” ….
  on a une belle journée la plus chaude car après ça se gâte deja avec des orages prévus ….

  pour la Cambre encore un article du parc avant de voir l’église …. je veux pas vous noyer de ce lieu mais j’ai voulu que vous en fassiez le tour comme j’ai fait ma visite …. , alors patience je finirais bien par vous partager autre chose …

  gros bisous et a demain

  Like

 13. On sent que tu t’en es donné à coeur joie de faire ces photos, c’est si original qu’il y a en effet plein de possibilités de cadrages. Bonne journée Willy!

  Like

 14. Hoe meer ik er van ga zien, hoe mooier ik het ga vinden en ik vond het al zo mooi, op een foto lijkt het alsof het een zilveren sprinkhaan is, die op het gebouw is gesprongen, prachtig, en op een ander lijkt het alsof er diamanten uit het gebouw puilen. Wat verdrietig dat ze is overleden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.