Havenhuis 3

 van Antwerpen

 De medewerkers van het Havenbedrijf, vullen  hun  hun job  ‘flexibel’ in. Dit wil zeggen dat ze geen  vaste werkplaats hebben. Het principe een clean desk policy wordt er gehuldigd zodat  op het einde van een werkdag alles   opgeborgen dient te zijn.

DSC_0032a

 

DSC_0041a

Burelen in het oude deel .

DSC_0049-001a

In het bovendeel krijg je een afwisseling van driehoeken  die niet in hetzelfde vlak liggen ( je hebt dus geen verticale vlakken). Het merendeel  is transparant, terwijl sommige ondoorzichtig zijn; wellicht noodzakelijk voor de klimaatbeheersing in het gebouw.

Hiervoor werden  70 putten van 82 m diep geboord, waarin  buizen met een mengsel van water en glycol circuleert. Het is in feite een warmtewisselaar waarbij men in de winter het gebouw  verwarmt en in de zomer voor de koeling zorgt.

DSC_0057a

 

DSC_0051a

 

DSC_0042aa

Het havengebouw in grotendeels omgeven door water, waardoor je een mooi zichten  op de haven krijgt. Indrukwekkend is het zicht boven de grote pijler van het gebouw, waar je even naar buiten kan stappen.

DSC_0107a

 

DSC_0087a

 

DSC_0084a

 

DSC_0086a

 

DSC_0103a

 

DSC_0102a

 

DSC_0091a

 

DSC_0097a

 

DSC_0048a

 

DSC_0095a

 

DSC_0073a

 

DSC_0063a

 

Het gebouw werd over het algemeen positief onthaald, kritiek kwam er het meest over de overschrijding van het budget.

 

 

Advertenties

46 gedachten over “Havenhuis 3

 1. Supermooie reeksen over dit toch wel heel bijzondere gebouw in Antwerpen. Ik zag het zelf ooit, maar toen met een somberder lucht wat toch wel uitmaakt vind ik.. jij hebt er met die mooie blauw met witte wolkenlucht echt kunstwerkjes van kunnen maken, van je foto’s!

  Like

 2. Goede morgen Willy en een fijn weekend gewenst.
  Technisch gezien is dit gebouw beslist een hoogstandje, ik vraag me alleen af of het er leuk werken is. Zelf hou ik van een iets rommeliger werkplek maar tje, smaken verschillen nu eenmaal en het rendement primeert daar precies, hoewel ik daar ook een vraagteken bij wil plaatsen.
  Een heel mooie serie foto’s alweer met interessante informatie er bij!

  Like

 3. Net wat ik dacht, het uitzicht is geweldig en uit ervaar je wat minder de vormgeving. Wel een beetje onwezenlijk al die kale ruimtes waar zo op het oog niemand werkt. Maar het gebouw lijkt me wél een uitdaging voor een fotograaf, je he het écht heel mooi in beeld gebracht.

  Like

 4. Imposant gebouw hé, de vrouw van mijn schoonbroer werkt er, dus heb ik het ook al eens van binnen mogen bewonderen. Knap staaltje architectuur en foto’s!!!!

  Like

 5. bonsoir , j’espère que tu vas bien?

  on a eu une belle journée , soleil mais pas de grosse chaleur …

  la journée parfaite

  avant le we de pluie annoncée

  gros bisous et a demain

  ps: encore des photos mais je prépare aussi des recettes de cerises! , pour changer un peu des épinards et des haricots ….

  Like

 6. It’s beautiful on the inside, too. I really like the idea for heating and cooling the upper structure. Thanks so much for the tour of this fascinating building.

  Like

 7. Het is de huidige trend flexwerkplek, was in het papieren tijdperk niet mogelijk.
  Ziet er fantastisch uit als je daar rond loopt en naar buiten kijkt.
  Lijkt me een prettige werkomgeving Hans

  Like

 8. Wat is deze gebouw heel apart om te zien. Ziet van binnen heel goed uit. Mooie uitzicht kun je ook van genieten. Prachtig om te zien! Gele banken is geweldig mooi om te zitten. Uitstraling. Groetjes,

  Like

 9. bonsoir Willy

  il doit faire bien agréable d’y travailler quelle chouette vue
  oups le mot ” flexibilité ” n’est pas très apprécié dans le sud du pays …et il est l’avenir pourtant…ils rateront le bateau 😉

  bonne soirée a toi ☺☺

  Like

 10. Je hebt gelijk Willy: het is echt een spectaculair gebouw dat je zeer goed in beeld hebt gebracht!
  Bij ons in de buurt worden warmtepompen ook meer en meer ingezet bij nieuwbouw, maar dan op kleinere schaal hé 🙂
  Verder nog een uitstekend weekend,
  Frans

  Like

 11. Wat een uitzicht, Willy! Heel interessant om het ook van binnen te zien. Het concept van flexibele werkplekken kennen sommige bedrijven hier ook, met wisselende ervaringen.

  Like

 12. Ben helemaal verliefd geworden op het Havenhuis, je hebt het zo mooi in beeld gebracht en zo goed beschreven en nu ook van binnen laten zien, geweldig! Heb ook wat lezen over die architect, weer wat kennis bij je opgedaan.

  Like

 13. Bonsoir Willy. J’aime beaucoup cette série très graphique qui nous permet de voir l’intérieur de cette curieuse barque posée sur un building. C’est inventif, moderne et bien photographié

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.