Havenhuis 3

 van Antwerpen

 De medewerkers van het Havenbedrijf, vullen  hun  hun job  ‘flexibel’ in. Dit wil zeggen dat ze geen  vaste werkplaats hebben. Het principe een clean desk policy wordt er gehuldigd zodat  op het einde van een werkdag alles   opgeborgen dient te zijn.

DSC_0032a

 

DSC_0041a

Burelen in het oude deel .

DSC_0049-001a

In het bovendeel krijg je een afwisseling van driehoeken  die niet in hetzelfde vlak liggen ( je hebt dus geen verticale vlakken). Het merendeel  is transparant, terwijl sommige ondoorzichtig zijn; wellicht noodzakelijk voor de klimaatbeheersing in het gebouw.

Hiervoor werden  70 putten van 82 m diep geboord, waarin  buizen met een mengsel van water en glycol circuleert. Het is in feite een warmtewisselaar waarbij men in de winter het gebouw  verwarmt en in de zomer voor de koeling zorgt.

DSC_0057a

 

DSC_0051a

 

DSC_0042aa

Het havengebouw in grotendeels omgeven door water, waardoor je een mooi zichten  op de haven krijgt. Indrukwekkend is het zicht boven de grote pijler van het gebouw, waar je even naar buiten kan stappen.

DSC_0107a

 

DSC_0087a

 

DSC_0084a

 

DSC_0086a

 

DSC_0103a

 

DSC_0102a

 

DSC_0091a

 

DSC_0097a

 

DSC_0048a

 

DSC_0095a

 

DSC_0073a

 

DSC_0063a

 

Het gebouw werd over het algemeen positief onthaald, kritiek kwam er het meest over de overschrijding van het budget.

 

 

Advertenties

46 replies to “Havenhuis 3

 1. Supermooie reeksen over dit toch wel heel bijzondere gebouw in Antwerpen. Ik zag het zelf ooit, maar toen met een somberder lucht wat toch wel uitmaakt vind ik.. jij hebt er met die mooie blauw met witte wolkenlucht echt kunstwerkjes van kunnen maken, van je foto’s!

  Like

 2. Bonjour Willy,
  J’aime beaucoup la clarté alors travailler dans cet endroit me conviendrait parfaitement.
  J’aime ce cadre et ce beau graphisme.
  belle fin de semaine à toi

  Like

 3. Goede morgen Willy en een fijn weekend gewenst.
  Technisch gezien is dit gebouw beslist een hoogstandje, ik vraag me alleen af of het er leuk werken is. Zelf hou ik van een iets rommeliger werkplek maar tje, smaken verschillen nu eenmaal en het rendement primeert daar precies, hoewel ik daar ook een vraagteken bij wil plaatsen.
  Een heel mooie serie foto’s alweer met interessante informatie er bij!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star