Balmoral

Een cruiseschip van de rederij Fred Olsen in Antwerpen.

De cruiseterminal bevindt zich onder het geklasseerde zuidterras, een geklasseerde wandelpromenade in het stadscentrum.Vanaf 2021 zal de terminal verplaatst worden tot net voorbij het Steen, wat zelf een toeristisch onthaalcentrum moet worden. De schepen zullen er niet aan de kade aangemeerd worden, maar wel aan een ponton van 350 m lang. Inmiddels is aan de centrum kaaien een grote bouwwerf.

google maps

Hoe het er binnen uitziet kan je hier zien

.
.
.
.
.
.
.
.

Het schip uit 1988 gebouwd op een Duitse scheepswerf , noemde oorspronkelijk de Crown Odyssey en vaarde vooral in de Caraïben en achteraf in de Noorse fjorden. In 2007 werd het grondig verbouwd, er werd een middenstuk aan toe gevoegd zodat het 30 m langer werd. De standaard bezetting is +/- 1350 personen en er is ruimte voor 520 bemanningsleden.

De nieuwe naam verwijst naar een kasteel in de Schotse Hooglanden, dat privé bezit is van de Engelse Queen; Het schip vaart onder de vlag van de Bahama’s; is 188 m lang en 28 m breed.

61 replies to “Balmoral

  1. Bonjour, il est beau, et pas encore trop grand par rapport aux géants; il y a quand même 2000 personnes à bord, c’est énorme; je préfère les bateaux plus petits, j’ai fait une croisière sur le Rhin, rien à voir, 200 personnes ( je trouvais que c’était déjà beaucoup ) et on ne s’ennuie ps avec les beaux paysages; je te souhaite une bonne journée, bisous

    Like

  2. Het is een mooi schip en ook knap groot zowel van buiten als binnen, maar om te zien is het wel mooi maar mij krijg je er niet op hoor voor een reis. Al ontvang ik er ene voor niks.Want dan zal ik het nog weggeven aan iemand die wel met zo een schip mee zal willen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star