De Noordwijk 2

in Brussel.

wat voorafging

Het was pas enkele maanden geleden, dat ik nog eens in de buurt van het Noordstation was. Maar de veranderingen verrasten we wel. Torengebouwen werden afgebroken en andere opgebouwd. Ik hoop daar later op terug te komen, eerst bekijken we de Proximus-torens.

.

Beide kantoortorens uit 1988 van de telecomoperator hebben een hoogte van 102 m, een van de torens heeft een antenne van 32 m, waardoor zijn totale hoogte 134 m bedraagt. Op de 25ste en 26ste verdieping zijn de torens met elkaar verbonden door een luchtbrug om de liften te ontlasten en om dienstig te zijn bij een eventuele evacuatie. Op het gelijkvloers zijn ze verbonden met een atrium Bij de bouw paste het complex in de tijdsgeest om alles in een centrale hoofdzetel organiseren.

Sindsdien de bouw is het personeelsbestand van Proximusin fors afgeslankt. Onder meer door het telewerken, in plaats van +/- 5000 werken nu enkele honderden medewerkers. Met een investeringsgroep wordt naar een oplossing gezocht voor het herstructureren van de site. Een beslissing voor deze iconische torens werd nog niet genomen, In andere kantoorgebouwen stelt zich het hetzelfde probleem.

.
.
.
.
.
.
.
.

google maps

68 replies to “De Noordwijk 2

 1. On démolit pour reconstruire, ça fait du travail pour les employés.
  Elles sont assez impressionnantes et je les trouve presque belles.
  Ce qui est sûr, c’est que pour le photographe, c’est une merveille, ta série est superbe.

  Like

 2. Wauw, dit is echt heel imposant om te zien zeg.
  Mooi gefotografeerd ook.
  Ik denk dat ik last van hoogtevrees krijg als ik door die luchtbrug zou gaan 😲

  Groetje

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star