Koninklijk 2

Museum voor Schone kunsten Antwerpen.

wat voorafging

Het meest opvallende aan het museum is dat exporuimte met 40% vermeerderd is, zonder dat er van buitenaf iets van te merken is. Schematisch heeft men dit als volgt verwezenlijkt, het lijkt we een lego-blokkendoos.

Daglicht komt door 198 driehoekige dakelementen en door vier grote lichtkokers.

.

De lichtinval gebeurt uit noordelijke richting, zodat rechts zonnelicht vermeden wordt .

Op google maps, ziet dit er zo uit.

De afwerking er van is volledig in het wit en een met een opvallende glanzende gietvloer. Bij de opening was hierop wat kritiek,o.m. omdat zwarte schoenzolen donkere vegen nalaten . Persoonlijk viel me dat niet op. Het was wel wennen aan de onconventionele afwerking.

Een eyecatcher, die prominent in het oog springt, is de ‘stairway to heaven’. Deze monumentale trap is 37 m lang en telt 103 treden, waaronder 5 tussenplateaus. De treden bestaan uit wit gepolijst prefabbeton en steunen op stalen kokers. Hij verbindt de zalen op de 1ste verdieping met die op de bovenste verdieping en geeft ook toegang tot de tussenverdiepingen waar de donkere kabinetten gesitueerd zijn. ( foto’s in Z/W)

De inkomhal van het museum oogt daarentegen met een monumentale trap heel klassiek .

.

.

.

Wordt binnenkort vervolgd.

Advertentie

55 replies to “Koninklijk 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star